Linda


Ik zal me even voorstellen. Ik ben Linda van Mastrigt,  41 jaar. Ik woon samen met mijn 2 kinderen Tijn (9)  en Mijs (6) en onze 2 ondeugende katten Mientje en Pip in het mooie 's-Hertogenbosch.

 

Mijn verhaal als goudsmid begon eigenlijk al een tijd geleden. Ik had mijn apothekersassistente opleiding afgemaakt, maar besloot dat ik hierin niet verder wilde. Ik had me ingeschreven voor de Vakschool in Schoonhoven. En dit was in 2002. Een jaar op school gezeten en ik vond het geweldig, maar helaas was stappen toendertijd iets belangrijker. Oeps..

 

Uiteindelijk na veel omwegen toch in de apotheek beland. In 2011 besloot ik toch te gaan voor waar mijn hart lag.

Ik ging naar de deeltijdopleiding goudsmeden op de Vakschool en in 2015 had ik mijn diploma in de pocket. 1 dag in de week naar school, gedurende 4 jaar lang. Was echt een super ervaring, ook druk. Want we waren ook een huis aan het bouwen en ik werd zwanger. Maar ik ben zo blij dat ik dit gedaan heb, geen moment spijt van gehad. Later heb ik ook nog cursussen gevolgd, want ook met dit vak raak je nooit uitgeleerd. Nu in 2022, ben ik volledig goudsmid en zo blij hiermee. Het heeft wat omwegen en geduld gekost. Maar ik ben nu waar ik wil zijn. 

2015: Diploma behaald van de Vakschool te Schoonhoven

2016:Cursus stenen zetten, Andre van Loon, te Schoonhoven

2017: Cursus Bedrijfskunde voor Goudsmeden, van Tol & Breet Academy te 's-Hertogenbosch

2018:Polijst workshop van Stephen Goldsmith, van Tol & Breet Academy te 's-Hertogenbsoch

2019:Cursus Professioneel Goudsmeden, van Tol & Breet Academy te 's-Hertogenbosch

2019:Lid geworden van Nederlandse Gilde van Goudsmeden

2020:Cursus Design & Craft, van Tol & Breet Academy te 's-Hertogenbosch